Omgeving

Actief vanaf het Domein

Fietsen en wandelen

Direct vanaf ons terrein heb je talloze wandel- en fietspaden. Het 5 km lange Almens ommetje is een
prachtige wandeling langs de Berkel en door het dorp Almen. Je wordt verwelkomd door de schapen die verbaast iedere wandelaar bekijken. Ook de 17 km lange wandeling naar Vorden of via Ezherwold naar de Staring koepel, het Kienveen in Velhorst en nog zoveel meer. Prachtige wandelingen door het coulisselandschap van de Achterhoek. De fietsroutes bij ons vandaan zullen je niet teleurstellen, je kunt alle kanten op om meer van de omgeving te zien: het fietspontje in Gorssel of een dagje Deventer met zijn Dickens huisjes, maar ook de achtkastelenroute of Huis Verwolde in Laren en zoveel méér. Een gekleurd detail in onze omgeving is de omheining door middel van Zonnebloemen om een natuurlijke bestrijding te hebben voor de gewassen die geteeld worden. Heel zonnig om langs te fietsen of te wandelen.

Wandel en fiets routes
Triatlon

Mountainbike

Dit jaar zijn de mountainbikeroutes vernieuwd. De in totaal 90 km routes bestaan uit vier lussen die je allemaal direct vanaf het domein kunt starten. Voor de sportieve gasten een must. Prachtige bossen en landerijen die je uithoudingsvermogen doen watertanden.

Mountainbike route Zutphen
Mountainbike route Vorden
Mountainbike route Gorssel
Mountainbike route Lochem

Kanovaren en Suppen

De naast ons gelegen meanderende rivier de Berkel nodigt uit om lekker ontspannen te kanoën, weer een andere manier om meer uit je verblijf te halen. Wij hebben zelf vier kano’s te huur.

Suppen begint een rage te worden ook dat is op de Berkel al een vaak geziene beweging. Heb je zelf geen supboard? Dan kun je die huren bij het zwembad in Almen.

Vaarroute over de Berkel
vissport-besselinkstuw-vistv

Vissport

In de naast ons gelegen meanderende rivier de Berkel vind je verscheidene soorten vissen van heel groot (voor onze begrippen) tot klein. Ook de vistrap aan de grens van ons terrein is een prachtige plek om je hengel uit te gooien. Lekker vanuit je bed vroeg vissen is een veel voorkomende bezigheid in de ochtend.
Vispas de Berkel

Bezienswaardigheden vanaf het Domein

Hanzesteden

Breng een bezoek aan de Hanzesteden: Doesburg, Deventer en Zutphen en laat je verrassen door
hun authenticiteit en schoonheid. Een rondleiding geeft je meer inzicht in de ontstaansgeschiedenis
als je daar interesse in hebt.

Meer Hanzesteden

Bad Bentheim

Ga eens een keer naar Bad Bentheim net over de grens in Duitsland en laat je verwennen door het
genezende water van de thermaalbaden. Ook een tocht door het kasteel van Bad Bentheim en haar
scheikundige laboratorium waar je lood in goud kan veranderen spreekt tot de verbeelding.

Meer over Badbentheim

Achtkastelenroute

De achtkastelen route begint in Vorden. Een leuke manier om fietsend of met de auto de historie van de achterhoek te beleven en te ontdekken. Je probeert je een voorstelling te maken van de manier waarop de mensen nog niet zo gek lang geleden leefden. De bijbehorende tuinen met vaak vele kleuren zijn het bezichtigen waard.

8 kastelen route