Natuur op Domein Groot Besselink

Natuur op het domein zelf:

  • Vleermuiskasten (sinds 2017): deze nuttige beestjes vangen soms wel 1000 lastige muggen voor ons. Deze kasten worden regelmatig gebruikt door vleermuizen.
  • Koolmeeskastjes (sinds dec’19)
  • Kerkuilenkast (sinds nov’19): de kerkuil is een goede nachtelijke vanger van muizen. Op 8-6-2020 heeft de vogelwerkgroep de kast gecontroleerd: helaas alleen een solitair mannetje aangetroffen en geen broedsel. In zowel 2021 als 2022 is de kast in gebruik door een koppeltje holenduiven.
  • Torenvalkkast (sinds jan’20): de torenvalk is een goede vanger van muizen overdag en mooi om te zien hoe die al ‘biddend’ jaagt. In 2020 heeft de vogelwerkgroep 3 jonge torenvalkjes geringd. In 2021 zelfs 4 jonkies. En op zaterdag 18-6-2022 werden 5 jonge torenvalkjes geringd!
  • Steenuilenkast (dec ’20): De (kleine) steenuil is een ook overdag jagend uiltje. De kast is gesponsord door een enthousiaste gast. Waarvoor onze hartelijke dank, ook namens de steenuiltjes. En met succes: er werden in juli 2021 al 2 jonkies geringd! En in 2022 3 jonkies voorzien van een ring.

Natuurexcursie met Harrie

Het team van onze exclusieve camping in de Achterhoek geeft u de mogelijkheid om kennis te maken met de natuur op en rond onze camping. We hebben Harrie (boswachter van Natuur Monumenten Achterhoek) die met zijn kennis en liefde voor de natuur gaat wandelen en lezingen geeft over de dieren en de natuur die je hier op de camping in de Achterhoek en in de buurt kunt vinden en ontmoeten. Elke wandeling is weer een nieuwe ervaring.

Natuurgids Harrie vertelt tijdens de wandelingen onder andere over uilen, reeën, marters, ooievaars, hazen, zaagbek en noem maar op. Zelfs over vleermuizen kan hij heel veel en spannend vertellen.

Op zaterdag om 10.00 uur (duur ongeveer 2 uur) start de excursie. De precieze data worden op de receptie aangegeven. Let op de aankondiging bij de receptie en het sanitair-gebouw!

15,00 Euro per persoon inclusief koffie, thee en iets lekkers!

Mocht een datum niet schikken, maar wilt u toch op excursie, vraag dan naar de mogelijkheden voor een persoonlijke excursie.

Van de opbrengst worden aanvullende natuur maatregelen betaald. Over 2019/2020 is met deze opbrengst een kerkuilenkast, enkele koolmezenkastjes en een torenvalk-kast aangeschaft en geplaatst. In 2021 is een begin gemaakt met live-camera beelden in de steenuilenkast. De opbrengst voor 2022 gaat o.a. naar zwaluwnestjes.

Aanmelden:  minimaal 1 dag van te voren via Domein Groot Besselink 06-21638390.

Minimaal 2 deelnemers.

Voor deze activiteiten kunnen mensen van de camping, maar ook mensen van buitenaf zich opgeven.

Dit is het voorlopige schema voor de geplande excursies:

  • nog geen data bekend

Meld je hier aan.

Torenvalkjes ringen
Domein Groot Besselink - kerkuil
Natuur op onze camping in de Achterhoek Ree op het Belevingspad met wildcamera.

Via deze link is een filmpje te zien over de natuur(ontwikkeling) op de camping. Een mooi voorbeeld van natuurinclusief ondernemen:

Natuur op Domein Groot Besselink